torstai 6. lokakuuta 2011

Tiedote tuntirauhakäytänteisiin!!

Tiedote perheille tuntirauhakäytänteisiin! 6.10.2011

Luokassamme on jatkuvan tuntirauhan rikkoutumisen vuoksi kiristettävä rangaistuskäytänteitä. Olemme koko syksyn ajan yrittäneet erilaisin toimenpitein ja järkipuheella saada 3-4 luokkaa pysymään tunnilla rauhallisina ja pitämään tuntirauhaa yllä, tuloksetta. Jatkuva äänessä olo häiritsee niin opettajan opettamista kuin lasten oppimista. Meillä opetussuunnitelmassa (OPS) sekä koulun järjestyssäännöissäkin velvoitetaan, että kaikilla koulussa työskentelevillä on oltava työrauha!

Monissa perheissä jo ihmetellään miksi kotiin tulee niin paljon lapselle läksyä. Syy on täysin siinä, että suurin osa oppitunnista menee opettajalla järjestyksen ja tuntirauhan ylläpitoon kuin itse opettamiseen. Meillä OPS:ssa määritellyt asiat on tavalla tai toisella saatava oppilaille käytyä läpi ja jos niitä ei koulussa ehditä edellä mainittujen syiden takia läpi käydä, oppilaat tekevät työt sitten kotona. Tämä taas aiheuttaa sen että esim. ne heikoimmat ja hitaimmat oppilaat kuormittuvat vain entisestään ja eriarvoisuus vain oppilaiden keskuudessa korostuu. Herkemmin lisääntyy siten myös tukitoimien määrä esim. tukiopetuksen tarve.

Päätimme, että tuntirauhan rikkoja poistetaan luokasta ja siitä lähtee ilmoitus aina kirjallisena myös kotiin. Jos näitä ilmoituksia kertyy oppilaalle kolme, siitä seuraa tunnin jälki-istunto. Oppilaiden on korkea aika oppia hiljaisesti työskentelemään ja odottamaan hiljaa omaa vuoroaan, sillä kolmannella luokalla uutta opiskeltavaa asiaa tulee niin paljon jo ja koulunkäynti tulee haasteellisemmaksi. Pyydän teitä vanhempia vielä kotona tästä asiasta vakavasti juttelemaan lastenne kanssa, jotta he ymmärtäisivät asian tärkeyden. Koulunkäynnin tulee olla mieluisaa kaikille ja näin jatkuessaan se ei sitä tule olemaan.

Yhteistyöterveisin Marjaana-ope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti